Tradicionalni studentski iftari

Tradicionalni studentski iftarFondacija Academia, svakog mjeseca Ramazana, već 5 godina zaredom organizira tradicionalni studentski iftar.


Gosti su studenti i mladi profesionalci u biomedicinskim naukama, univerzitetski profesori, asistenti, partneri i prijatelji Fondacije te istaknuti članovi naše zajednice.

Ciljevi ovog velikog događaja koji je u aprilu 2023. godine okupio preko 450 gostiju su, između ostalih:

Razviti svijest o pripadanju Fondaciji, potrebama zajednice i zajedništva, umrežavanje i sklapanje novih kontakata među studentima, promocija vrijednosti Fondacije, ponuditi priliku mladima da se uključe u projekte Fondacije, održati kontakt s donatorima i izvijestiti ih o dosadašnjim aktivnostima.

Također, ovo je prilika da se vrijednim članovima i članicama Fondacije, volonterima, studentima, stipendistima i ostalim prijateljima Fondacije koji su svojim radom, izdvojenim vremenom i sredstvima pomogli rad Fondacije o proteklom periodu uruče prigodne zahvalnice i pokloni.

Tim za organizaciju iftara čine volonteri Fondacije na čelu sa svojim koordinatorom i odgovornom osobom ispred UO. Učestvovanje u organiziranju ovog velikog događaja predstavlja jedinstveno iskustvo za sve studente volontere.