Stipendije

Dodjela stipendija "Dr. Alma Suljić i Dr. Azra Spahić"U prostorijama Bošnjačkog instituta - Fondacija Adila Zulfikarpašića u Sarajevu 8. februara 2024. godine upriličena je svečana dodjela stipendija Dr. Alma Suljić i Dr. Azra Spahić.


Svečanosti su prisustvovale porodice, kolege i prijatelji doktorica Azre i Alme, predstavnici Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (UNSA), predstavnici vlasti i drugi gosti.

Fondacija Academia je, nakon konkursa otvorenog u novembru 2023. godine, izvršila selekciju i obavila intervjue, te odabrala dvije studentice dobitnice stipendija. Dobitnica stipendije "Dr. Azra Spahić" je Edita Halilović, a dobitnica stipendija "Dr. Alma Suljić" je Ema Smajlović.

Na svečanosti obratili su se predsjednik Fondacije dr. Ismar Ećo, majke rahmetli doktorica, gospođa Adela Suljić i gospođa Aida Spahić, dekanesa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Amina Valjevac, nacionalni koordinator Crvenog križa za zdravlje, njegu i prvu pomoć, Jasmin Nikšić, premijer FBiH Nermin Nikšić, Ema Selimović, u ime dr. Azre Husić Selimović, koordinator projekta i suosnivač Fondacije, Adem Nuhović, te dopitnice stipendija. Program je kompozicijom na klaviru upotpunila dr. Nejira Imamović.

Zahvaljujemo se predstavnicima Bošnjačkog instituta na ustupljenim prostorijama i organizaciji. Zahvaljujemo se donatorima koji su podržali ovu ideju i donirali za fond stipendija "Dr. Azra Spahić i "Dr. Alma Suljić", kao i gostima koji su uveličali današnji događaj i podržali vrijednosti koje baštini Fondacija Academia.